دکتر ابراهیم ساتلیخ محمدی

توصیه های تغذیه ای بیماران دیابتی طی ماه رمضان

1-مقدار کالری دریافتی روزانه را بین وعده سحر و افطار و در صورت نیاز به یک یا دو میان وعده تقسیم کنید.

2-از تناسب و تعادل وعده های غذایی اطمینان داشته باشید.

45-50  درصد کربوهیدرات

20-30 درصد پروتئین

< 35 درصد چربی

3-مواد غذایی با نمایه گلایسمی پایین و فیبر بالا مصرف کنید تا انرژی را قبل و بعد از روزه داری به آرامی ازاد کند.

به عنوان مثال نان تهیه شده از غلات کامل, حبوبات,برنج

4-مقدار زیاد میوه,سبزی و سالاد مصرف کنید.

5- مقدار مصرف غذاهای حاوی سطوح بالای اسید چرب اشباع را به حداقل برساند.

به عنوان مثال , کره , سمبوسه, میان وعده های سرخ شده در روغن زیاد.

6-از مصرف دسرهای شیرین اجتناب شود.

7- مقدار روغن کمی در پخت غذا استفاده شود.

8- با نوشیدن آب و دیگر نوشیدنیهای شیرین نشده بدن خود را هیدراته نگه دارید.

9-از مصرف نوشیدنی های کافئین دار و شیرین اجتناب شود.

میزان کالری مورد نظر برای مردان و زنان طی ماه رمضان{کیلو کالری در روز}

مردان                                                       برای حفظ وزن  2200-1800       برای کاهش وزن 1800

 زنان دارای قد بزرگتر از 150 سانتی متر          برای حفظ وزن  1500-2000        برای کاهش وزن 1500

زنان دارای قد کوچکتر از 150 سانتی متر         برای حفظ وزن 1500                  برای کاهش وزن 1200

 

هفت مرحله ساده برای طراحی بشقاب غذا در تغذیه سالم:

این مراحل برای “کنترل دیابت” و کاهش وزن موثر می باشد. طراحی بشقاب غذا این اجازه را به شما می دهد که مواد غذایی دلخواه را انتخاب نموده، اما با تغییر در اندازه ی سهم ها می توانید از هر گروه مواد غذایی، انتخاب های سالم تری داشته باشید.
با این هفت مرحله آغاز نمایید:
1. خطی مستقیم وسط بشقاب ناهار خود بکشید. سپس یکی از بخش ها را مجددا به دو بخش تقسیم نمایید. با انجام این کار شما سه بخش در بشقاب خود خواهید داشت.
2. بزرگترین بخش بشقاب را با سبزیجات غیر نشاسته ای پر کنید. برای مثال:
* اسفناج، هویج، کاهو، سبزیجات، کلم پیچ * نخود سبز، بروکلی، گل کلم، گوجه فرنگی * پیاز، خیار، چغندر، بامیه * قارچ، فلفل، شلغم
3. حال یکی از بخش های کوچک را با مواد غذایی نشاسته ای یا غلات کامل پر نمایید. برای مثال:
* نان حاوی غلات کامل * گیاهان گندمی حاوی فیبر زیاد، برنج ، ماکارونی * حبوبات پخته شده مثل لوبیا * سیب زمینی، لوبیا سبز، ذرت
4. سپس در بخش کوچک باقیمانده ، پروتئین ها را قرار دهید. برای مثال:
* گوشت مرغ یا بوقلمون بدون پوست * ماهی مثل ماهی تن، سالمون * سایر مواد غذایی دریایی مثل میگو * تخم مرغ و پنیر کم چرب
5. به برنامه غذایی خود میوه یا لبنیات و یا هر دو را اضافه نمایید.
6. از چربی های سالم و به مقدار کم استفاده نمایید.

مثالی از بشقاب ماه رمضان

1- یک لیوان شیر کم چرب                                        2-یک تا دو عدد خرما                               3-یک برش کوچک هندوانه                                           4-دوقاشق چایخوری روغن                                 5-چهار اونس پروتیین لخم                                      6-یک لیوان سبزیجات                               7-یک ونیم لیوان برنج غلات کامل                                   8-یک و سه دهم لیوان حبوبات

توزیع کالری دریافتی روزانه طی ماه رمضان

سحر                                                           40-30 درصد       از کل کالری در روز

افطار و شام                                                 50-40 در صد       از کل کالری در روز

میان وعده های بین وعده های اصلی              20-10 در صد       از کل کالری در روز 

 

 

اطلاعات تماس

مطلب دکتر ابراهیم  محمدی {ساتلیخ}

گلستان - گنبد کاووس- امام خمینی شمالی- نرسیده به میدان یادبود- پلاک  378

تلفن: 33290922 - 017

 

مرکز معاینات سلامت شغلی

گلستان - گنبد کاووس- بلوار سینا- نبش کوچه دهم - پلاک 136-134-132

تلفن: 33385039 - 017 ، 33385029 - 017

rsform